Home

Achtergrond 167 x bekeken

PT: innovatieve fruitpuree voor sector behouden

Het Productschap Tuinbouw adviseert positief over subsidie voor introductie van een nieuw fruitpureeproduct, mits de innovatieve machines toegankelijk blijven voor de sector.

Vijf kleinfruittelers en technisch bureau Tops-BV willen de markt op met een koelverse pureebewerking van kleinfruit. Het is een kansrijke manier om klasse 2 fruit te verwaarden, zo schrijft het PT in de beoordeling van de plannen. Volgens Jan Robben, één van de vijf kleinfruittelers, werken de telers aan het oprichten van een nieuw bedrijfje voor verwerking en afzet. Wel wordt al gesproken met mogelijke klanten. Behalve horeca zijn dat ook supermarkten. "We worden door veel partijen benaderd."

Het budget voor het project is 176.000 euro voor de eerste twee jaar. Het PT adviseert in te stemmen met 88.000 euro subsidie.

Of registreer je om te kunnen reageren.