Home

Achtergrond 303 x bekeken

Oproep NAK: meld gerooide percelen snel

Keuringsdienst NAK roept pootgoedtelers op om gerooide percelen direct te melden via het NAK-loket, zodat de partijen zo snel mogelijk kunnen worden bemonsterd.

Door de beperkte monsteraanvoer is de nacontrole bijna drie vertraagd. De NAK meldt dat momenteel 80 procent van de pootgoedpercelen is gerooid.

Het verlagingspercentage in de nacontrole op virusziekten valt mee nu 19,8 procent van de nacontrole is afgerond met een voorlopig verlagingspercentage van 7,9 procent. Toch zijn er individueel tegenvallende resultaten, merkt de dienst op. "Belangrijk is dat heronderzoek binnen twee werkdagen wordt aangevraagd."

Bij de verwerking van de monsters worden meer problemen geconstateerd dan in andere jaren. "Net gerooide partijen zijn nog kwetsbaar. In de monsters wordt daarom meer rot aangetroffen. Ook de opkomst in de kas valt tegen."

Of registreer je om te kunnen reageren.