Home

Achtergrond 175 x bekeken

Opec verwacht groeiende olievraag in 2010

De wereldwijde vraag naar olie zal dit jaar met 1,13 miljoen vaten per dag stijgen.

Dat zijn 80.000 vaten per dag meer dan eerder werd gedacht. Dat heeft de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) dinsdag gezegd in haar maandelijkse olierapport. Daarmee komt de dagelijkse wereldwijde olievraag in 2010 uit op 85,59 miljoen vaten (van 159 liter), aldus de OPEC. De dagelijkse vraag groeit in 2011 met 1,05 miljoen vaten per dag tot 86,64 miljoen vaten. Die voorspelling is onveranderd.

De OPEC komt donderdag in Wenen bijeen om te vergaderen over de productieniveaus van zijn leden. Naar verwachting houdt het kartel de productie onveranderd. In december 2008 verlaagde de OPEC de productie nog met ruim 4 miljoen vaten per dag omdat de vraag door de recessie sterk was afgenomen. Sindsdien zijn er geen wijzigingen meer geweest. De OPEC is goed voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde olieproductie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.