Home

Achtergrond 170 x bekeken

Ook Japan waarschuwt voor terreur in Europa

Na Groot-Brittannië en de Verenigde Staten heeft maandag ook Japan gewaarschuwd voor aanslagen in Europa.

Tokio riep Japanners in Europa op alert te zijn op verdachte situaties op plekken waar veel mensen bijeenkomen. Terreurnetwerk al-Qaeda zou van plan zijn een aanslag te plegen in Europa. De Britse regering spreekt van een "hoge terreurdreiging" in Frankrijk en Duitsland. Ook Washington waarschuwde Amerikanen in Europa alert te zijn.

Frankrijk liet weten de waarschuwingen te steunen. Duitsland stelde echter geen concrete aanwijzingen te hebben over op handen zijnde aanslagen. Dat standpunt werd maandag nogmaals herhaald door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken. "Er is op het moment geen enkele reden om gealarmeerd te zijn'', aldus Thomas de Maiziere.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.