Home

Achtergrond 248 x bekeken

'Onderzoek grootschalige fraude met bv's

Opsporingsdiensten zijn een grootschalig onderzoek begonnen naar faillissementsfraude met bv's. Een groep opkopers zou de afgelopen jaren zeker driehonderd noodlijdende bedrijven hebben overgenomen, waarvan er inmiddels tientallen failliet zijn.

Dit meldt het Financieele Dagblad woensdag op basis van eigen onderzoek.

De opkopers plaatsen advertenties in kranten en op internet, waarin zij aanbieden bedrijven over te nemen die 'kampen met zwaar weer'. Na de overname raakt veelal de boekhouding kwijt zodat de curatoren na een faillissement nauwelijks onderzoek kunnen doen. Het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de fiscale opsporingsdienst FIOD willen de frauduleuze faillissementen nu landelijk in kaart brengen.

Maandelijks zou de groep opkopers tussen de acht en tien noodlijdende bv's overnemen. Zij verkrijgen de aandelen van de bedrijven inclusief de schulden voor het symbolische bedrag van 1 euro.

De FIOD in Arnhem heeft een onderzoek naar faillissementsfraude bij vijf bv's afgerond. Dit dossier ligt bij het Openbaar Ministerie (OM), bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Financiën. Over onderzoek naar andere faillissementen wilde hij niets zeggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.