Home

Achtergrond 204 x bekeken

Omzet Danone stijgt met 7 procent naar 12,7 miljard

Het Franse zuivel-, flessenwater- en babyvoedingconcern Danone heeft de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar met bijna 7 procent kunnen opvoeren naar ruim 12,7 miljard.

In volume gezien liep de omzet met 8,6 procent op maar dat liep in het derde kwartaal terug naar 6,3 procent. De groei was het sterkste bij de verse zuivel die iets meer dan 9 procent omzet kon toevoegen. Volgens Danone is dat vooral te danken aan de 'prioriteitsmarkten' zoals de VS, Rusland, Brazilië en Saoedi-Arabië waarbij Activia als belangrijkste motor voor de groei fungeert. Verder kon ook de drinkwaterdivisie (Evian) een groei van rond de 9 procent neerzetten, waarbij de opkomende markten vaak boven de 10 procent uitkwamen.

Bij de divisies baby- en medische voeding kwam de omzettoename ruim boven de 8 procent uit, waarbij vooral melk voor baby’s en voor opgroeiende kinderen het goed doet. Het Franse bedrijf gaat voor het hele jaar uit van een vergelijkbare omzetgroei van minstens 6 procent en een stabiel operationeel resultaat. De groei komt vooral van rekening voor de opkomende economieën.

Of registreer je om te kunnen reageren.