Home

Achtergrond 159 x bekeken

Obama schrapt belasting voor banen

De Amerikaanse president Barack Obama wil bedrijven die innoveren en nieuwe banen creëren belastingvoordelen geven. Dat zei hij zaterdag tijdens zijn wekelijkse radiopraatje.

Bedrijven die volgend jaar nieuwe apparaten kopen, krijgen een belastingvoordeel zodat ze de kosten meteen kunnen afschrijven. ,,Dat maakt het makkelijker om uit te breiden en nieuwe mensen aan te nemen'', aldus Obama.

In de VS gingen in september nog eens 95.000 banen verloren. Met belangrijke tussentijdse verkiezingen op komst is dat is geen goed nieuws voor Obama.

Het percentage mensen dat zonder baan zit bleef in september ongewijzigd vergeleken met de voorgaande maand, op 9,6 procent van de beroepsbevolking. Obama zei ook een belastingvoordeel te willen geven aan bedrijven die hun producten maken met schone technieken.

Anderzijds wil de Amerikaanse president af van de mogelijkheden die de wet biedt aan bedrijven om banen en winst in andere landen te genereren. ,,Ik wil af van deze belastingtrucjes.'' Dat die mogelijkheden nog steeds bestaan is volgens Obama te wijten aan de Republikeinen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.