Home

Achtergrond 250 x bekeken

Nog even geen nieuwe CDA-partijvoorzitter

De CDA-leden kunnen eind november nog geen nieuwe partijvoorzitter kiezen, zoals was gepland.

Een woordvoerder van het partijbureau zei woensdag dat de commissie voor benoeming van de partijvoorzitter ,,gelet op de onrustige periode waarin het CDA zit, meer tijd nodig heeft om tot een afgewogen voordracht te komen''. De bedoeling is nu dat in het voorjaar van 2011 een nieuwe partijvoorzitter wordt gekozen.

Henk Bleker werd in juni waarnemend partijvoorzitter, nadat Peter van Heeswijk na de verkiezingsnederlaag van 9 juni was opgestapt. Bleker wordt donderdag beëdigd als staatssecretaris op het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in het nieuwe kabinet. Daarom heeft de eerste vicevoorzitter Renate Westerlaken van het CDA-partijbestuur nu tijdelijk de voorzittershamer in handen. Westerlaken is ook burgemeester van de gemeente Lopik.

De CDA-leden worden nog per brief geïnformeerd over het kiezen van een nieuwe partijvoorzitter. Er hebben zich volgens de partijwoordvoerder wel al kandidaten gemeld, maar de commissie voor benoeming heeft meer tijd nodig om ook de evaluatie van de verkiezingsnederlaag en de discussie over deelname aan het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV mee te wegen. De woordvoerder kon niet zeggen hoeveel en welke kandidaten zich gemeld hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.