Home

Achtergrond 176 x bekeken

Nieuwe verkeerscentrale voor haven Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft donderdag een nieuwe verkeerscentrale geopend.

In de nieuwe centrale in de Botlek worden twee verkeerscentrales samengevoegd, waardoor het scheepvaartverkeer efficiënter moet worden begeleid. In het havengebied van Rotterdam arriveren jaarlijks ongeveer 35.000 zeeschepen en 130.000 binnenvaartschepen. Die zijn samen goed voor circa een miljoen vaartochten. Het havenbedrijf is er verantwoordelijk voor dat dit veilig verloopt. Daarvoor heeft het bedrijf onder meer honderd verkeersbegeleiders in dienst en zijn er dertig radars.

Naast de verkeerscentrale in de Botlek, moderniseert het havenbedrijf ook een centrale in Hoek van Holland. In het verleden kende de haven, dat een gebied van 100 kilometer bestrijkt, vijf bemande verkeerscentrales. Door die te vervangen door twee grotere verkeerscentrales, is minder menskracht nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.