Home

Achtergrond 136 x bekeken

Nieuwe kabinetsploeg bijeen voor overleg

De leden van het nieuwe minderheidskabinet van VVD en CDA zijn donderdagochtend bijeengekomen voor het zogenoemde constituerend beraad. Dat is de officiële vergadering waarmee ze de nieuwe regering oprichten en de akkoorden onderschrijven.

Iets voor negen uur druppelden de eerste aanstaande bewindslieden binnen. Henk Kamp, de nieuwe minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, sprak van "een nieuw team, een nieuwe start, een nieuwe klus''. "We gaan dat bij de koningin bezegelen'', aldus Kamp.

Jan Kees de Jager, minister van Financiën, heeft zijn zaakjes goed op orde, verzekerde hij bij binnenkomst. Hij is wat bang dat collega's in het beraad nog iets willen binnenslepen. "Maar we moeten juist bezuinigen en erop toezien dat de schatkist op orde komt.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.