Home

Achtergrond 149 x bekeken 2 reacties

'Niet vliegen over werelderfgoed Schokland'

Als het aan de gemeente Noordoostpolder ligt, wordt er in de toekomst niet gevlogen over werelderfgoed Schokland.

De gemeente heeft deze wens kenbaar gemaakt aan de provincie Flevoland, aldus een woordvoerder van de gemeente. De provincie inventariseert bij de zes Flevolandse gemeenten hun wensen over de uitbreiding van Lelystad Airport. Momenteel vinden er namelijk gesprekken plaats tussen Schiphol, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de gemeente Lelystad.

Een van de opties is een nieuw vliegveld ten westen van Dronten. De provincie Flevoland is hier tegen, omdat er dan vliegroutes over stedelijk of natuurgebied kunnen ontstaan. Er zouden veel vliegbewegingen komen die er nu niet zijn, bijvoorbeeld over werelderfgoed Schokland. Dat heeft volgens de gemeente een culturele en natuurwaarde: stilte. Noordoostpolder wil ook dat de woongebieden Schokkerhaven, Ens en Nagele gespaard blijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Tussen de passerende vliegtuigen door is het nog stil zat. Vooruitstrevende gemeente die NOP. Wel de voordelen van een vliegveld binnen handbereik en geen geluidsoverlast dulden? Wethouder woont in die contreien zeker?

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ik ken dat gebied goed en ik denk dat het verkeerslawaai afkomstig van de A6 en de Kamperweg bij Ens vele malen groter is dan die paar over vliegende vliegtuigjes.
  Herkauwer is i.i.g. gewaarschuwd.
  Motortje van zijn krakkemikkige kistje uit en zelf trappen.
  Als hij maar geen noodsignaal uitzendt bij zijn crash.

  Groet,
  J@gertje

Of registreer je om te kunnen reageren.