Home

Achtergrond 406 x bekeken

Nerine uitgebreid onder de aandacht

In de Hortus Haren wordt tot en met 9 oktober de Nerine nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.

En terecht, want Nerine is zowel in de tuin als op de vaas een product dat lange houdbaarheid hoog in het vaandel heeft. Agro Fleur showt van dit product deze week ook het nodige in de keuringszaal, met de nadruk op de verschillen van de soorten Nerine bowdenii, Nerine belladonna en Nerine elegans.

Getoond wordt ook de nieuwe en de afgelopen weekend op de Hortus door Janneke Brinkman gedoopte Nerine 'Berenice'. Brinkman stak tijdens de doopplechtigheid haar grote liefde voor dit product niet onder stoelen of banken. Agro Fleur showt in de keuringszaal in Lisse tevens de een witte zaailing uit de groep N. bowdenii, de dieprode N. 'Anneke' en een fel rode zaailing waarvan de inzender hoge verwachtingen heeft. Nerine is er ook bij Cees Breed, maar dan op pot. Zoals de witte N. 'Virgo', de rode N. samiensis 'Corusq Major' en de oudrode N. 'Lady Kane'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.