Home

Achtergrond 191 x bekeken

Nederland telt meeste bebouwing in EU

In Nederland is 13 procent van de bodem in gebruik voor woningen, bedrijfsterreinen, wegen, spoorlijnen en andere vormen van bebouwing.

Nederland gaat daarmee aan kop in de Europese Unie. Op de tweede plaats komt België met 10 procent. Dat blijkt uit een maandag verschenen overzicht van Eurostat, het statistisch bureau van de EU. Het is de eerste keer dat dergelijke cijfers worden gepubliceerd.

Volgens Eurostat bestaat 38 procent van Nederland uit grasland, 24 procent uit akkerland en 12 procent uit bos. Sommige andere Europese landen bestaan voor meer dan de helft uit bos, zoals Finland (68 procent) en Zweden (66 procent). In totaal bestaat Europa voor bijna 40 procent uit bos en voor bijna een kwart uit akkerland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.