Home

Achtergrond 402 x bekeken

Narcissen in de herfst

Als voorjaarsbloeiers zijn narcissen zeer bekend.

Minder bekend is dat er ook soorten zijn die in de herfsttuin uitstekend voor de dag kunnen komen. Zoals de groene stervormige bloemen van de kleine Narcissus viridiflora die Cees Breed deze week in de keuringszaal showt. Een Narcissus uit de jonquille groep en die oorspronkelijk uit Marokko en het zuiden van Spanje stamt, maar het ook in ons land voortreffelijk doet.

Ook Th. J. de Groot doet deze week een duit in de narcissenzak met de prachtige, witte kleinbloemige Narcisus elegans. Beide genoemde narcissen zijn in de handel verkrijgbaar, doch worden vooral gevraagd door liefhebbers. In de keuringszaal maakt de grote inzending Zantedeschia op pot van het CNB Calla Team nog altijd veel furore. De benaming Calla wordt overigens door veel consumenten gebruikt als men Zantedeschia bedoelt en sommige kwekers haken daar op in. De producten zijn goed voor veel bloemproductie en wekenlange bloei. Zoals de paarse Zantedeschia 'Red Star', de gele Z. 'Serrada', de zeer donker gekleurde Z. 'Odessa' en de geel met paarse Z. 'Picasso'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.