Home

Achtergrond 367 x bekeken

Najaarsbloeiende Crocus zeer attractief

Dat er ook in de herfstperiode veel bolgewassen zijn die in de tuin of op het balkon uitstekende diensten kunnen bewijzen, is tijdens de keuringen van de afgelopen weken meerdere malen gebleken.

Cees Breed zet daar deze week nog enkele uitroeptekens achter met producten die de liefhebber doen watertanden maar ook de gemiddelde consument tot de verbeelding kunnen spreken. Zoals de diepblauwe najaarsbloeiende Crocus speciosus 'Oxonian' en de witte Crocus speciosus albus.

Daarnaast toont Breed nog enkele Nerine soorten en zet als tegenhanger van de redelijk forse bloemen van dit product de piepkleine bloemen van Nerine masoniorum naast. Apart is de groene bloem van Narcissus viridiflorus en sterk Colchicum variegatum. Breed showt tevens enkele potten met kleinbloemige Cyclamen, waaronder Cycl. graecum en Cycl. cilicium album. En ook de potten met Zantedeschia van het CNB Calla team staan er nog pront bij. Najaarsbloeiende bloembollen en –knollen maken de herfst extra kleurrijk.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.