Home

Achtergrond 170 x bekeken

NS en ProRail tevreden over wintertest

De Nederlandse Spoorwegen en spoorbeheerder ProRail zijn tot nu toevreden over de test voor extreme winterse omstandheden.

"Alles loopt zoals voorzien", zegt een NS woordvoerder. Alleen de NS-reisplanner werkt niet optimaal. "Maar er zijn goede alternatieven. Via de webstie 9292ov.nl kunnen de reizigers hun reis plannen en de NS-medewerkers op de stations kunnen ook reisinformatie geven."

ProRail laat weten dat al het materieel overal op tijd was en dat zich geen verstroringen hebben voorgedaan.

De pendeldienstregeling die vandaag wordt beproefd, is bedoeld om de dienstuitvoering ook bij extreme weersomstandigheden beheersbaar te houden. Daarom pendelen treinen tussen 26 zogeheten knooppuntstations.

Voor veel reizigers betekent dat de reistijd langer is dan normaal omdat ze meer moeten overstappen. De test is onderdeel van het pakket maatregelen dat ertoe moet leiden dat onder extreme winterse omstandigheden de reizigers op hun trein kunnen rekenen.

Op stations heeft de NS extra personeel voor vragen van reizigers. De NS-woordvoerder zegt dat veel reizigers op de hoogte waren van de test en vaak een printje van hun reisschema bij zich hadden. Op een aantal stations werd koffie en thee uitgedeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.