Home

Achtergrond 155 x bekeken

Molukse manifestatie op Malieveld gaat door

Ondanks het uitgestelde staatsbezoek van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono gaat de manifestatie van Molukkers op het Malieveld in Den Haag morgen gewoon door.

Dat liet de organisatie van de bijeenkomst woensdag weten. Met de protestactie willen de organisatoren aandacht vragen voor de mensenrechtenschendingen die volgens hen in Indonesië plaatsvinden. Het staatsbezoek van de Indonesische president aan Nederland was voor initiatiefnemer stichting Zelfbeschikking Molukkers en Papoea’s aanleiding om actie te voeren tegen zijn bewind.


Volgens een woordvoerder van de politie gaat de organisatie uit van zo'n duizend betogers op het Malieveld. Of dit aantal ook wordt gehaald nu president Yudhoyono niet in het land is, is nog even afwachten, aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.