Home

Achtergrond 287 x bekeken

Mogelijk vrouwelijke fractievoorzitter CDA

De CDA-Kamerleden Marja van Bijsterveldt en Gerda Verburg hebben de kwaliteiten om de CDA-fractie te gaan leiden.

Dat stelde oud-CDA-staatssecretaris Jack de Vries vandaag voor BNR Nieuwsradio. De Vries wees erop dat Verburg jarenlange ervaring heeft als vicefractievoorzitter, onder fractievoorzitter Maxime Verhagen, en vier jaar als minister van Landbouw. Van Bijsterveldt was van 2002 tot 2007 partijvoorzitter en toonde volgens De Vries in die periode bindende kwaliteiten. Sinds 2007 is ze staatssecretaris van Onderwijs.

De Vries wil zelf wel terugkeren naar politiek Den Haag, maar niet op korte termijn. Hij stond op de lijst van de Tweede-Kamerverkiezingen en zou kunnen terugkeren als huidige Kamerleden naar het kabinet overstappen. "Deze ronde is het nog te vroeg'', zei De Vries bij BNR.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.