Home

Achtergrond 152 x bekeken 2 reacties

Minister: voorzitter IPCC mag weg, moet niet

Voorzitter Rajendra Pachauri van het VN-klimaatpanel IPCC hoeft als het aan Nederland ligt niet de laan uit worden gestuurd.

Maar als hij de eer aan zichzelf houdt, zou Nederland niet zeggen "dat moet u vooral niet doen''. Dat zei demissionair minister Tineke Huizinga van VROM donderdag tijdens een Kamerdebat over klimaatverandering. De minister onderschrijft de conclusies van twee recent uitgevoerde onderzoeken naar het IPCC. Hieruit blijkt onder meer dat het IPCC een krachtiger leiderschap nodig heeft en dat de kwaliteitscontrole bij het klimaatpanel beter moet.

Eerder kwam een klimaatrapport van het IPCC zwaar onder vuur te liggen. In het rapport stonden foute aannames over het tempo waarin gletsjers in de Himalaya smelten en over het percentage van Nederland dat gevoelig is voor overstromingen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Zeer daadkrachtige opstelling van onze staatssecretaris.

  • no-profile-image

    Leen

    Sorry, minister natuurlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.