Home

Achtergrond 146 x bekeken

Minister Rouvoet fluit staatssecretaris terug

Demissionair minister van Onderwijs André Rouvoet (CU) vindt dat 'zijn' staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) vandaag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer haar boekje te buiten is gegaan.

Dat liet hij vanavond weten.

"Tijdens het vragenuurtje heeft de staatssecretaris van Onderwijs ook opmerkingen gemaakt over de bezuinigingen in het passend onderwijs, zoals voorgenomen door het nieuwe kabinet'', schetste de CU-minister. "Het passend onderwijs valt niet onder de verantwoordelijkheid van de staatssecretaris; zij heeft met haar opmerkingen niet het standpunt van de regering vertolkt’’, vervolgt hij.

In het 'passend onderwijs' worden kinderen begeleid die extra zorg nodig hebben, zoals kinderen met autisme. De CDA-bewindsvrouw liet via haar woordvoerster weten dat zij "antwoord heeft gegeven op een vraag over het passend onderwijs met betrekking tot het conceptregeerakkoord''.

De voorzitter van de Tweede Kamer gaf hiervoor de ruimte, zei de zegsvrouw. ,,De staatssecretaris achtte het correct naar de vragensteller om een antwoord te geven.'' "We begeven ons in deze dagen in een bijzondere tussenfase", aldus de staatssecretaris zelf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.