Home

Achtergrond 195 x bekeken

Minder bolbloemen geveild tegen hogere prijzen

Er zijn op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland afgelopen week minder bolbloemen (23 miljoen stuks) aangevoerd dan in dezelfde week van vorig jaar, die gemiddeld vijf cent per stuk meer opbrachten.

Op de veilingen is het duidelijk zichtbaar dat het tulpenseizoen op gang komt met een aanvoer van ongeveer 2,2 miljoen stelen. Dat is de helft meer dan een week eerder en die tulpen brachten gemiddeld € 0,18 op. Een cent minder dan in de voorafgaande week, maar twee cent hoger dan vorig jaar ondanks het feit dat de aanvoer nu 80 procent hoger lag.

Verder werden er bijna 7 miljoen lelies aangevoerd. Een stijging met 8 procent en een gemiddelde prijs van 44 cent, hetgeen 9 cent hoger is dan vorig jaar in dezelfde periode. Het gladiolenseizoen is op een oor na gevild hetgeen ook is af te lezen aan de dalende aanvoer. FloraHolland meldt dat het aanbod grootbloemige gladiolen van 2,2 miljoen stuks concernbreed voor de tweede achtereenvolgende week 15 procent lager dan een week eerder. Deze deden gemiddeld € 0,14 en waren daarmee bijna 2 cent goedkoper dan in de voorafgaande week.

Voor kleinbloemige Zantedeschia werd gemiddeld € 0,30 betaald, voor Hippeastrum € 1,03 ondanks een forse toename van de aanvoer tot 230.000 stelen en de aanvoer van Dahlia lag 25 procent lager dan een week eerder. Deze producten noteerden gemiddeld € 0,14 op de klokken en dat is een halve cent beter dan in de voorafgaande week.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.