Home

Achtergrond 130 x bekeken

Merkel haalt fel uit naar Wilders

De christendemocratische Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag haar afkeer geuit over de politiek van de rechtspopulist Geert Wilders (PVV) in Nederland.

Ze zei "dat het niet onze stijl is religies in zijn geheel te verwerpen'' in een verwijzing naar de luidruchtig beleden afkeer van Wilders van de islam. Een woordvoerder van Merkel, Steffen Seibert, bracht Merkels mening inzake de PVV in Berlijn naar buiten.

Merkel beklemtoonde wel dat haar regering "op alle terreinen zo vriendschappelijk als partners, en zo nauw als altijd blijft samenwerken'' met Nederland.

Woensdag betreurde Merkel met klem de vorming van een kabinet in Nederland met gedoogsteun van de PVV, maar onthield zich van commentaar op de uitgangspunten van Wilders. Die zei donderdag dat Merkel zich diende te onthouden van commentaar op de politieke samenwerking van VVD,CDA en PVV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.