Home

Achtergrond 198 x bekeken 4 reacties

‘Mens veroorzaakt kanker’

Kanker is een moderne, door de mens veroorzaakte ziekte en geen natuurlijke aandoening. Dat stellen twee wetenschappers van de Britse Universiteit van Manchester in de donderdag verschenen editie van het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature Reviews Cancer.

De archeologen baseren hun uitspraak onder meer op vondsten uit het oude Griekenland en Egypte. Uit die tijd zijn honderden mummies overgebleven, maar slechts een van de onderzochte personen bleek aan kanker te hebben geleden.

Bij een mummie uit het begin van onze jaartelling werd een darmtumor gevonden. Dit terwijl ,,in een oude samenleving zonder chirurgie altijd sporen van kanker te vinden moeten zijn’’, stelt onderzoeker Michael Zimmerman. Ook bij oudere fossielen zijn geen tumoren gevonden en in oude teksten wordt zelden gesproken over kanker.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ED

  Eetgewoonten en voedsel-dopes zullen best met kanker te maken hebben, dit verklaart echter niet waarom de 1 het wel krijgt en de ander niet. Het is altijd een combinatie van milieu en erfelijkheid. En voor de aardse mens is dat boek van Darwin al een tijdje n.v.t..

 • no-profile-image

  gekke henkie

  komt door al die chemische toevoegingen aan ons voedsel.

 • no-profile-image

  willem

  Kanker word al in het oude testament vermeld," De ziekte zal zich voortwoekeren
  gelijk de kanker''. Dus het zal nooit uitgeroeid
  worden.

 • no-profile-image

  bigchallenge

  Onzin, kanker wordt uitgeroeid. Binnen nu en tien jaar is kanker niet meer dodelijk maar chronisch en daarna gaan we over tot uitroeiing. Kijk maar eens op http://www.inspire2live.org/

Of registreer je om te kunnen reageren.