Home

Achtergrond 230 x bekeken

'Meerlaagse teelt verder ontwikkeld in Azië en VS'

De Europese Commissie moet gelden gebruiken om te anticiperen op innovaties en omwentelingen, niet om de bestaande tuinbouwstructuur koste wat het kost overeind te houden.

Dat heeft Hans van Es, bestuurslid van Copa Cogeca vanmiddag gezegd op het Europese Copacongres in Brussel. "In de VS en Azië worden straks tomaten geteeld in parkeergarages. In Europa houden we niet zo van innovatieve ideeën als meerlaagse teelt of varkensflats, terwijl de ontwikkeling in landen als VS  en in Aziatische landen gewoon doorgaat."

Van Es signaleert dat Oost- en Zuid-Europese landen teveel teruggrijpen op conservatieve ideeën als interventie. Ontwikkelingen als lokale productie bij grote steden moeten meer uitgangspunt zijn voor beleid, stelt Van Es.

Of registreer je om te kunnen reageren.