Home

Achtergrond 171 x bekeken

Medvedev nadert populariteit Poetin

De Russische president Dmitri Medvedev is bezig met een opmars.

Hij is zijn voorganger en premier Vladimir Poetin in populariteit dicht genaderd. Uit een opiniepeiling van het Levada instituut in Moskou bleek dat 24 procent de voorkeur geeft aan Poetin en dat 21 procent Medvedev prefereert als president, berichtte de Russische krant Vedomosti vandaag.

Volgens Levada heeft de president de stijging te danken aan het ontslaan van de burgemeester van Moskou, Joeri Loezjkov, vorige maand. Maar analytici stellen dat Medvedev er echter te lang over deed hem te ontslaan en verliep de procedure over zijn opvolging slordig, wat als zwakte kan worden uitgelegd.

De meerderheid van de respondenten gaf aan dat Rusland het beste af is met een sterke leider.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.