Home

Achtergrond 178 x bekeken

Liever kraanwater dan wegwerpflesjes

Het kopen van wegwerpflesjes is de komende tien dagen taboe.

Vandaag start de actie 'Tien dagen Kraanwater', die Nederlanders oproept kraanwater te gebruiken en geen dure, milieuonvriendelijke waterflesjes te kopen. De actie loopt tot 10 oktober en is een campagne van een samenwerking van verschillende creatieve bedrijven.

Als alternatief voor het waterflesje uit de supermarkten is een apart flesje ontworpen dat de naam 'De Dopper' draagt. Dit flesje is volgens initiatiefnemer Merijn Everaarts "hét ideale flesje voor kraanwater dat handig en mooi is, en is eindeloos te gebruiken.'' Opvallend aan het nieuwe flesje is de dop, die tevens als glas gebruikt kan worden.

Ook op andere manieren wordt geprobeerd kraanwater te promoten. Zo is er een applicatie voor mobiele telefoons te downloaden waarmee plaatsen te vinden zijn waar 'De Dopper' kan worden bijgevuld. Ook kun je daar cafés en restaurants vinden waar je om een glas kraanwater kunt vragen naast je bestelling.

Het flesje is online te verkrijgen en kost 9,95 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar Simavi, een gezondheidsorganisatie die projecten voor schoon drinkwater ontwikkelt in arme landen.

Als heel Nederland aan de actie zou deelnemen, zou dat volgens de organisatie in tien dagen zo'n 7 miljoen petflesjes schelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.