Home

Achtergrond 144 x bekeken

Kritiek CNV-voorzitter op regeerakkoord

Vakbond CNV vindt het regeerakkoord tussen VVD en CDA met gedoogssteun van de PVV onder de maat.

Dat zei voorzitter Jaap Smit vandaag in het IKON-radiogprogramma De Andere Wereld. Hij vindt dat de rekening wordt neergelegd bij de mensen die niet de vrijheid en verantwoordelijkheid kunnen dragen, zoals in het regeerakkoord wordt verondersteld.

Smit: Het regeerakkoord richt zich op de hardwerkende Nederlander die het over het algemeen wel redt. Hij mist het woord solidariteit. "Reïntegratiebudgetten worden teruggedraaid en de bijstand gaat naar beneden. We moeten niet naar een veramerikanisering van de samenleving waarbij mensen die aan de kant staan te horen krijgen: Eigen schuld, dikke bult, je zoekt het maar uit."

CDA'er Smit maakt zich grote zorgen over de maatregelen die de Wajongers, de jonggehandicapten onder de 18 en de ouderen op de arbeidsmarkt zullen tegenkomen. "Er wordt een beroep gedaan op de samenleving, op de medemenselijkheid, maar die samenleving is gerationaliseerd." Hij denkt dat een aantal mensen echt het kind van de rekening wordt, terwijl veel mensen die het goed hebben buiten schot blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.