Home

Achtergrond 479 x bekeken 14 reacties

Konijnenvriendin gekozen tot Dierenheld 2010

Paula Hermus uit het Brabantse Roosendaal is vanavond uitgeroepen tot Dierenheld 2010.

De 49-jarige vrouw vangt belangeloos konijnen op die zijn afgedankt en probeert ze te herplaatsen. Dat heeft de Dierenbescherming gemeld.

Bijna achtduizend mensen brachten hun stem uit via de website van de Dierenbescherming om de Dierenheld 2010 te kiezen. Hermus kreeg bijna 30 procent van de stemmen. Zij hoopt vooral dat door haar verkiezing "heel veel konijntjes weer een fijn nieuw thuis krijgen''.

De winnares begon in 2008 met het opvangen van konijnen. Inmiddels heeft ze er al bijna zevenhonderd kunnen herplaatsen. De Dierenheld krijgt een trofee en het levenslange lidmaatschap van de Dierenbescherming als beloning. Het was de zesde keer dat de verkiezing werd georganiseerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ??

  Klare taal, zie forum Otter, nog steeds word je door jagertje op de vingers getikt.
  Dus als je nu eens wat minder in je eigen waarheid ging geloven.

 • no-profile-image

  boer in opleiding

  herkauwer toch, de protters is nu het meest getelde vogel stond hier laatst ergens. ik ken een boer die waarschijnlijk door die spreeuwen BVD heeft gekregen (Bovine Virus Diarree). want hij is nu besmet daarmee zonder dat er dieren buiten zijn geweest of aankopen van dieren dat is allemaal niet gebeurt en in die stal zitten veel protters dus dat is de enigste oplossing en dat is ook de conclussie van de veearts. met het algehele ganzen beleid krijg je naar mijn mening ook salmonella etc. dus je moet er goed om denken dat deze vogels op een één of andere manier ingeperkt moeten worden. enne herkauwer heb ik jou laatst zien lopen in het gebied waar ik vaak ben of heb ik het mis.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boer in Opleiding, niet zo doordraven. Ik zeg niet dat zo'n infectie niet mogelijk is, maar er zijn legio andere mogelijkheden.Denk maar eens aan al die vrachtladingen aangevoerde kippenstront die er bij de mestarme akkerboeren in de Noordoostpolder worden uitgereden. Hoe waait de wind bij ons ook alweer meestal? En waar kunnen virale of bacteriële smetstoffen uit die mest dan makkelijk terecht komen? Lijkt mij een logischer verklaring dan weerloze wilde vogels in het wilde weg te beschuldigen! Over wind gesproken: weinig kans dat je mij in jouw omgeving hebt zien lopen, want ik ben al een hele tijd bezig met surveillances vanuit de lucht. Als het helder en niet al te winderig is dan bekijk ik ons land van bovenaf en speur dan ook heel makkelijk de jachtmisstanden op. En dat niet alléén. Breek me de moel niet los!!

 • no-profile-image

  ??

  Met kerst in aan tocht, zullen ze wel niet moeilijk zijn te plaatsen. Menig restaurant zal ze graag overnemen :D

 • no-profile-image

  J@gertje

  Voor de liefhebbers onder ons.
  http://www.youtube.com/watch?v=LqSR8XU8XGI
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje, jij lag toch......ach laat ook maar. Ruig zal de koelceldeur wel open hebben laten staan want wild moet immers besterven! Je bent een groot dierenliefhebber met jouw zorg over de paarden van jouw buurman. Heel wat beter dan die jachtopziener uit het rivierenland die ging jagen aan de rand van een dorp vlak naast een wei met Shetland Pony's. Die dus bij het eerste schot al het prikkeldraad in renden. Die jager was en is een van de grootste schoften die ik ken en dat kostte de eigenaar van die paardjes, een oudere man, het leven. Door hartstilstand. En die jachtopziener? Die heeft de familie van de overledene geen blik waardig gekeurd en zat drie dagen later daar weer op duiven te knallen. Dat is pas erg!!

 • no-profile-image

  J@gertje

  Herkauwer, je hebt nu een keer helemaal gelijk man!
  Wat ik niet wil wat mij geschiedt gun ik ook de paarden van mijn buurman niet.
  Wat dacht je van een gebroken been door de konijnenholen in de paardenweides.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Ja ja herkauwertje dat verhaal kennen we nu zo onderhand wel.
  Man, kom met feiten en niet met loze kreten.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jagertje de Feiten: datum: zaterdag 15.08.2009. plaats: meerstraat- friesse straat/vissert te puiflijk (gld). tijd: ca 16.45u. aantal doden:1. pv: regiopolitie gelderland zo.

 • no-profile-image

  lol

  En hoe zit dat met mest en dierrechten? dit is gewoon veehouderij waar ook regels aan dienen te worden gesteld, moeten ook worden herkend etc etc. er wordt gemeten met 2 maten in nl

 • no-profile-image

  herkauwer

  Sorry jagertje. Jouw kansel, mijn preek! En ik spreek altijd klare taal zoals je weet. Jij bent vanavond vanaf jouw eigen illegale jachtinrichting X-ray gelichtbakt en op tableau gebracht!! Oprechte dank voor de medewerking, want kickdead is dus ook ready voor megapoelier Ruig Oostzaan, zoals wij al jarenlang weten en nu even gaan clearen. Morgen ligt dus ons, in de schoot geworpen en ook nog eens gegemzenpluimd, cadavre miserable in het vrieshuis bij de Hanos in Apeldoorn koud en dood te wachten op een vredig White Christmas voor volstrekt onbekende allesvreters! Maar ik neem aan dat jou dat versgedraaide kalkoenenworst zal wezen? Ik geef je om over na te denken wél even déze Kerstboodschap mee menneke: "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook weerloze dieren niet!" Houdoe, santé en slaap lekker!

 • no-profile-image

  J@gertje

  ??,??, Ik herplaats ook menig konijntje van buurmans weides en akkers naar de vriezer.
  En de buurman? Die vindt mij ook een held. :-)
  Herkauwer, Kom d'r maar in!
  Groet,
  J@gertje

 • no-profile-image

  simon

  Bright eyes,burning like fire......,how can the light that burned so brightly, suddenly burn so pale,bright eyes.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit artikel gaat over een konijnenliefhebster. Kijk vooral dan ook op http://www.kutwereld.nl/konijnen.htm

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.