Home

Achtergrond 170 x bekeken

Klimaatoverleg Tianjin verloopt stroef

Op de tussentijdse klimaattop in China is vandaag nog niet zo veel vooruitgang geboekt als gehoopt.

Vooral de Verenigde Staten en China houden de onderhandelingen op door hun volkomen tegengestelde standpunten. Dat meldden aanwezigen op de top in Tianjin.

"Er is minder overeenstemming dan we in dit stadium gehoopt hadden'', aldus Jonathan Pershing van het Amerikaanse onderhandelingsteam. Ook Jurgen Lefevere van het klimaatbureau van de Europese Commissie maakt zich zorgen. "We zijn zeer bezorgd over de procedurele blokkades en we vinden het kortweg onbegrijpelijk dat ze steeds weer ter tafel komen bij de bespreking van zeer belangrijke onderwerpen.''

De klimaattop in Tianjin moet de basis vormen voor de onderhandelingen die eind dit jaar in Mexico zullen plaatshebben. Daar wordt gesproken over een opvolger voor het Kyotoprotocol, dat in 2012 afloopt. De verwachting is dat het niet zal lukken om in Cancún een wereldwijd, bindend verdrag op te stellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.