Home

Achtergrond 281 x bekeken 2 reacties

Kabinet zoekt naar alternatief Hedwigepolder

Het kabinet blijft zoeken naar alternatieven voor het onder water zetten van de Zeeuwse Hedwigepolder.

Het kabinet gaat daarover overleggen met de Vlaamse en de Belgische regering. Premier Mark Rutte zei dat vandaag in het debat over de regeringsverklaring. Hij ontkende dat het in strijd is met het verdrag over uitdiepen van de Westerschelde. "Ik hou me aan het verdrag, waarin staat dat partijen bij elkaar te rade kunnen gaan bij nieuwe inzichten. Wij vinden het noodzakelijk te kijken naar alternatieven.''

In Vlaanderen is onrust ontstaan over de afspraak in het Nederlandse regeerakkoord om te zoeken naar alternatieven voor het verdrinken van de Hedwigepolder. De Belgische premier Yves Leterme benadrukte vorige week na een gesprek met Rutte dat Nederland zich aan de afspraken wil houden.

Het onder water zetten van de Hedwigepolder is bedoeld als compensatie van natuurverlies door de uitdieping van de Westerschelde. De uitdieping was nodig om de haven van Antwerpen ook voor de grootste vrachtschepen bereikbaar te maken.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Koeienboer

    Nog steeds over de Hedwigepolder. Ongelooflijk, uitdiepen ten bate van de haven van Antwerpen en dan moeten we ook nog opdraaien voor de vermeende "Mileuschade" door nederlands grondgebied onder water te zetten en wiens idee is dat eigenlijk. Ik zou zeggen België steekt U Uw eigen nek maar uit. Dat noem ik pas een "Europese" gedachte. Wij hebben concurrentievoordeel toegestaan dus de wederpartij de tegenprestatie.

  • no-profile-image

    herkauwer

    Koeienboer jij snapt kennelijk iets niet. België heeft 'recht van overpad' door onze Westerschelde en om de Antwerpse haven bereikbaar te houden moet het vaarwater uitgebaggerd worden. Daardoor ontstaat er milieuschade (in Onze Westerschelde) en omdat die gecompenseerd moet worden werd dat monstrum van een natte Hedwigepolder bedacht. Er zijn veel betere alternatieven, maar daar heeft Balkenende 4 helemaal niet naar gekeken.En nu wil Rutte dat Hedwigebesluit weer gaan terugdraaien, zodat het overheidsbeleid helemaal tot een frace zal worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.