Home

Achtergrond 151 x bekeken

KLM beperkt geluidshinder met nieuwe techniek

De KLM, Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol beginnen vandaag aan een 1-jarig experiment om de geluidshinder van overvliegende vliegtuigen boven Hoofddorp en Nieuw-Vennep te beperken.

Het gebruik van de zogenoemde 'vastebochtstraaltechniek' moet ervoor zorgen dat toestellen nauwkeuriger hun route volgen en na de start vanaf de Kaagbaan precies over het dunbevolke gebied tussen de twee plaatsen vliegen. Eerder vlogen de toestellen nog te veel verspreid over het gebied.

Dat maakte de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) donderdag bekend. Vooralsnog maakt alleen de KLM gebruik van de techniek. De verschillende partijen hopen dat andere luchtvaartmaatschappijen ook te porren zijn voor deelname aan het experiment. KLM gaat collega-maatschappijen actief benaderen met dat verzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.