Home

Achtergrond 127 x bekeken

Japan komt met onverwachte renteverlaging

De Japanse centrale bank heeft dinsdag de rente onverwacht verlaagd naar een niveau tussen de 0 en 0,1 procent.

Ook werden extra steunmaatregelen voor de economie aangekondigd. De renteverlaging was niet verwacht door economen. Eerder stond de rente in Japan op een niveau van 0,1 procent. Het lagere renteniveau moet het economisch herstel ondersteunen. De Bank of Japan kondigde ook extra maatregelen aan om de dure yen aan te pakken. Een sterke yen is schadelijk voor Japanse exporteurs omdat hun producten dan duurder worden in het buitenland.

De steunmaatregelen en de renteverlaging werden positief ontvangen op de beurs in Tokio. De toonaangevende Nikkei-index stond dinsdag kort voor het slot op een winst van 1,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.