Home

Achtergrond 309 x bekeken

Imago lelie onderzocht

Het imago van de lelie bij consumenten is positief.

Dit blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw onder consumenten in diverse Europese landen. De lelie roept bij consumenten voornamelijk een gevoel van rust op. Verder vinden consumenten dat de lelie een elegante en sierlijke uitstraling heeft. Ook termen als warm en chic/luxe worden vaak genoemd.

Consumenten zijn het erover eens dat de lelie niet ouderwets, saai of alledaags is. De bloem is duidelijk geschikt voor uiteenlopende stijlen, zowel modern als klassiek. Een aandachtspunt is dat het imago van de lelie wat mat is. De bloem heeft vooral een rustige uitstraling en hoewel niet ouderwets, wordt de bloem evenmin als trendy ervaren. Vooral richting jongere kopers zou het lelie-imago wat meer 'spice' kunnen gebruiken. De redenen waarom sommige consumenten geen lelies kopen lopen uiteen van vlekkend stuifmeel tot onbekendheid/onervarenheid met de bloem. Het stuifmeel en ook de geur van de lelie worden vooral in Nederland genoemd. De onervarenheid met de lelie is vooral iets wat bij Italiaanse consumenten speelt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.