Home

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

Helft ingezameld plastic wordt verbrand

De helft van het plastic dat in Nederland gescheiden is ingezameld, wordt niet hergebruikt, maar verbrand in Duitse afvalovens.

Dat komt doordat veel plastic afval uit zoveel verschillende kunststoffen bestaat dat er niets mee valt te beginnen. Dat zegt bestuursvoorzitter Ruud Sondag van de Van Gansewinkel Groep in het jongste nummer van het tijdschrift P+. Zijn bedrijf zamelt afval in en haalt er grondstoffen en energie uit.

Grote hoeveelheden ingezameld plastic is een allegaartje, waar volgens Sondag weinig mee valt te doen. "Daar kun je nog wel een leuk bankje van maken in het park, maar dat is het dan ook wel. "Het wordt dus in Duitsland uiteindelijk verbrand. Het gaat voor 50 procent de verbrandingsovens in. Omdat ze er ook daar niks meer mee kunnen.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bio bio ohoho bio de janeiro

    pleur gewoon alles in 1 bak,je ziet wel waar het terecht komt,in de lucht.

    Begin bij de fabrikanten wie de plastics samenstellen !!

Of registreer je om te kunnen reageren.