Home

Achtergrond 612 x bekeken

Hagé in beroep na afgewezen claim tegen Hillfresh

Fruithandel Hagé, onderdeel van The Greenery, gaat in hoger beroep nadat de rechtbank van Rotterdam een schadeclaim tegen Hillfresh heeft afgewezen.

Hagé eiste 15 miljoen euro schadevergoeding, dat gelijk staat aan zeven keer de jaarwinst van Hagé. Het fruithandelsbedrijf stelt gedupeerd te zijn door onrechtmatig handelen van vormalige Hagé-managers en onrechtmatige concurrentie. In 2007 startten oud-Hagé managers Hillfresh en namen in enkele maanden bijna de helft van het personeel van Hagé over, maar ook een substantieel aantal leveranciers.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat Hagé in totaal 98 leveranciers had. De rechter oordeelde dat 15 leveranciers geheel zijn meegegaan naar Hillfresh. De rechter denkt dat dit effect beperkt is en dat gemakkelijk nieuwe leveranciers te vinden zijn.

Ook oordeelt de rechter dat niet bewezen is dat Hillfresh-medewerkers in hun Hagétijd onrechtmatig hebben gehandeld door klanten te werven voor Hillfresh. Volgens de rechter past het in de AGF-handel dat nauwe relaties bestaan tussen leveranciers en inkopers. De handel vindt plaats op basis van consignatie, met wederzijds vertrouwen. Volgens de rechter zou een concurrentiebeding in contracten van werknemers deze te zeer beknotten op de arbeidsmarkt.

Een woordvoerder van The Greenery laat weten dat in een parallelle zaak tegen Hans van den Heuvel, oud-directeur van Hagé beroep is aangetekend door Van den Heuvel. In een tussenvonnis was in deze zaak al sprake van gedeeltelijke vergoedingsbetaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.