Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

GroenLinks: meldt 'vieze energiesubsidies'

GroenLinks heeft zaterdag op internet een meldpunt geopend waarop mensen voorbeelden kunnen geven van verborgen subsidies die naar producenten en grootgebruikers van fossiele energie gaan. De partij zal alle bijdragen bundelen in een grijsboek en er in de Tweede Kamer voor knokken om de ergste vormen van ,,vieze energiesubsidies'' af te schaffen.

Dat heeft GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren gemeld. Volgens haar geeft Nederland jaarlijks 7,5 miljard euro uit aan dit soort subsidies. Vaak gaat het om belastingkortingen, zoals accijnsvrijstelling op kerosine voor de luchtvaart en de vrijstelling op de kolenbelasting voor energieproducenten, aldus het Kamerlid.

,,Als ik naar het tuincentrum ga voor een zakje barbecuekolen, dan moet ik kolenbelasting betalen. Maar energieproducenten die hele scheepsladingen aan kolen in een centrale gooien, hoeven geen kolenbelasting te betalen'', stelde Van Tongeren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Uiteindelijk moet de consument toch betalen

Of registreer je om te kunnen reageren.