Home

Achtergrond 148 x bekeken

'Groen licht Ruconest binnen enkele weken'

Biotechnologiebedrijf Pharming verwacht dat de Europese Commissie binnen enkele weken definitief het licht op groen zal zetten voor toelating van zijn geneesmiddel Ruconest op de Europese markt.

Dit liet het bedrijf zojuist weten bij de publicatie van de derdekwartaalresultaten. Pharming zal zich in de rest van het jaar concentreren op de Europese lancering van Ruconest, een behandeling voor zwellingen van zachte weefsels. Tegelijk met de goedkeuring krijgt Pharming een tweede mijlpaalbetaling van zijn Europese partner Swedish Orphan Biovitrum (SOBI).

In het afgelopen kwartaal draaide het bedrijf een operationeel verlies van 6,6 miljoen euro, ongeveer evenveel als in dezelfde periode in 2009. De onderneming had eind september bijna 17 miljoen euro in kas.

Eerder dit jaar maakte Pharming bekend bijna de helft van dochterbedrijf DNage aan de vroegere eigenaren terug te verkopen. Pharming zei donderdag dat de waarde van DNage onzeker is en dat het daarom een afschrijving doet op zijn resterende belang. De afschrijvingskosten bedroegen het afgelopen kwartaal 2,1 miljoen euro.

Pharming gaf de achterliggende periode 3,8 miljoen euro uit aan onderzoek en ontwikkeling, tegen 5,7 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009. Het bedrijf verwacht verder op de kosten te kunnen besparen als de registratieprocedures van Ruconest in Europa en de Verenigde Staten zijn afgerond. Naar verwachting wordt de formele Amerikaanse aanvraag uiterlijk januari volgend jaar ingediend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.