Home

Achtergrond 166 x bekeken

'Geen concrete terreurdoelen Europa bekend'

Al-Qaeda concentreert zich op Europa maar heeft geen concrete doelen voor ogen om aanslagen te plegen.

Dat heeft James Jones, de vertrekkende veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, gezegd, berichtte het Duitse tijdschrift Der Spiegel gisteren op zijn website.

De VS hadden tot ergernis van de Europese landen een reiswaarschuwing voor heel Europa gegeven. Washington zou een dreiging zien in jonge Europeanen, die naar de moslimlanden Pakistan en Afghanistan trokken om daar westerse troepen te bestrijden. Volgens Amerikaanse veiligheidsdiensten zou een groep van zo'n 25 islamisten van plan zijn om naar Europa terug te keren om er aanslagen te plegen.

De Amerikaanse zender Fox News meldde op basis van westerse inlichtingendiensten dat onder meer de televisietoren in Berlijn en de Eiffeltoren in Parijs beoogd doelwit waren. Volgens Jones wilde het Witte Huis met de terreurwaarschuwingen zich ervan verzekeren, dat alle regeringen in Europa volgens afspraak handelen en dat de bevolking werkelijk begrijpt hoe we de grootte van een bedreiging inschatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.