Home

Achtergrond 166 x bekeken 4 reacties

Fransen staken massaal

Voor de vierde maal sinds begin september hebben Fransen vandaag op grote schaal geprotesteerd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar.

Werknemers legden het werk neer en voor het eerst deden ook studenten en scholieren aan de protesten mee.

Vooral het openbaar vervoer werd door de werkonderbrekingen getroffen. Treinen vielen uit en ook het vliegverkeer ondervond hinder. De Eiffeltoren was dinsdagmiddag dicht omdat het personeel staakte.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken telde in de middag in diverse steden 500.000 betogers, en dat zijn er al velen meer dan op dat tijdstip bij de vorige demonstratie eerder deze maand. Maar de regering is niet van plan water bij de wijn te doen. "Wij zijn vastbesloten deze hervorming door te zetten'', verklaarde premier François Fillon.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Demeter

  Om jullie even uit de droom te halen. De gemiddelde fransman zet nu tussen zijn 50-55 een definitieve punt achter zijn loopbaan. Gem. worden ze in het zuiden van Frankrijk tussen de 80 en 90 jaar oud. Kun je nagaan hoe lekker lang ze rustig aan kunnen doen op hun staatspensioen. En de rest van de Noordelijke landen maar lekker dokken...

 • no-profile-image

  tineke

  zijn wij hier nou gek dat we zonder teveel morren tot ons 67 gaan doorwerken...

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Wie gaat er starks voor opdraaien als de Franzosen geen geld hebben voor hun oudjes ? Ik bedoel 62......man man dat wordt nog leuk

 • no-profile-image

  toekomst

  Stuur alle tijdelijke buitenlandse werknemers naar huis. Dan zullen de Fransen vanzelf langer moeten werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.