Home

Achtergrond 223 x bekeken

Frans verkeer ondervindt problemen van acties

Demonstrerende vrachtwagenchauffeurs zorgen met langzaam-aan acties voor problemen op een aantal grote Franse wegen.

Vanochtend werden onder meer slakkegang-demonstraties gehouden op de A1 bij Lille en de A6 ten zuiden van Parijs. Bovendien raken steeds meer Franse pompstations leeg door de aanhoudende blokkades van raffinaderijen en olie-distributiecentra.

De acties maken deel uit van de grote protesten tegen het optrekken van de pensioenleeftijd in Frankrijk. Demonstranten hebben dit weekend of vanochtend onder meer benzinedepots bij Duinkerken, Tours en in Normandië geblokkeerd. Bij Mans, Avignon en ook hier en door rond de hoofdstad is of wordt de snelweg gedeeltelijk geblokkeerd door enkele tientallen vrachtauto's. Over het algemeen laten ze daarbij wel personenauto's maar geen vrachtverkeer door. Morgen vindt in Frankrijk opnieuw een grote nationale demonstratiedag tegen de pensioenplannen plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.