Home

Achtergrond 234 x bekeken 9 reacties

Fonterra-baas ziet salaris met 41 procent stijgen

Andrew Ferrier, de hoogste baas van zuivelconcern Fonterra, heeft het salaris over boekjaar 2010 met 41 procent zien stijgen tot 2,75 miljoen euro.

Het is de op één na grootste salarisstijging in zijn carrière bij Fonterra. Hij begon in 2003 met een beginsalaris van omgerekend 886.000 euro. Daarna ging het honorarium geleidelijk omhoog, totdat hij in 2005 opeens 53 procent meer kreeg.

Begin 2009 zat hij om een inkomen van 1,95 miljoen. Toen werd besloten de salarissen voor 16 maanden te bevriezen. Na die periode bleek het totale inkomen van Ferrier toch 41 procent hoger te zijn geworden. Zijn basissalaris was namelijk wel gelijk gebleven, maar zijn variabele bonussen hadden de fianciële positie van de topman toch aanzienlijk verbeterd.

Ter vergelijking. Topman Cees ‘t Hart van FrieslandCampina verdient (volgens onder meer de Volkskrant) ‘slechts’ 1,1 miljoen euro, terwijl de omzetten van beide zuivelconcern niet veel uiteinlopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  ten koste van de melkprijs.

 • no-profile-image

  Leen

  Dat is er een die weet wat "melken" is!

 • no-profile-image

  De Boer

  Niemand kan zoveel waard zijn om dit soort giga salarissen binnen te kunnen halen. Dit is absurd

 • no-profile-image

  freek

  (volgens onder meer de Volkskrant)"terwijl de omzetten van beide zuivelconcern niet veel uiteinlopen" daar geloof ik bar wijnig van

 • no-profile-image

  geen boer

  heb geen bezwaar tegen hoge salarissen wanneer het werk goed gedaan wordt. Is in ieders interesse. Waar iedereen van walgt zijn kereltjes als die Ramekers bij het PVE. Niks gepresteerd, altijd heibel in de tent, maar wél vertrekken met een dikke envelop welke doodleuk via de rechter (arbeidsrecht in de hand) afgedwongen wordt. Dit soort volk moet met pek en veren door de straten!

 • no-profile-image

  freek

  hier haalt de COOP wel goede rendamenten die zorgen voor record payout hoor je niet van FC alleen maar diepte punten

 • no-profile-image

  waanzin

  de bestuursleden zorgen wel voor deze hoge lonen, want die willen ook graag op hun riant betaalde bestuursstoel blijven zitten.

 • no-profile-image

  gerrie

  Gaat makkelijker zo dan koeien melken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tijdens de ledenvergaderingen van Friesland Campina hangen er collecte bussen bij de uitgang met het opschrift
  'Help Cees 't Hart de winter door'.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.