Home

Achtergrond 275 x bekeken

Flevoland plant KAVB-jubileumbollen

In Lelystad en Almere zijn de eerste bloembollen geplant in het kader van de viering van het 150-jarige bestaan van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

Op 30 september plantten Wethouder Willem de Jager en KAVB-kringvoorzitter Jan Hermans de eerste van 15.000 bloembollen in Lelystad en afgelopen woensdag plantte wethouder Berdien Steunenberg (voorheen bekend als fluitiste Berdien Stenberg) de eerste van 15.000 bloembollen in een groenstrook langs het Escherpad in de wijk "Tussen de Vaarten" in Almere. Zij werd daarbij geassisteerd door Prisca Kleijn, adjunct-directeur van de KAVB en Victor Diemel, een buurtbewoner en ontwerper van het Escher-mozaïek in bloembollen.

De Eschervogels uitgebeeld in tulpen, narcissen en blauwe druifjes staan begin april in volle bloei. Afgelopen voorjaar heeft de KAVB een lente-ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor Nederlandse gemeenten. De vijftien meest originele ontwerpen wonnen 15.000 bloembollen. Met deze wedstrijdactie voor gemeenten viert de KAVB haar 150 jarig jubileum. Lelystad en Almere waren de eerste winnaars die de bloembollen plantten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.