Home

Achtergrond 172 x bekeken

EU ergert zich aan terreurwaarschuwing VS

Europese landen ergeren zich aan de Amerikaanse terreurwaarschuwing voor Europa.

De Europese Unie zou slecht zijn geïnformeerd door de Verenigde Staten. Het is de eerste keer dat de VS een reiswaarschuwing voor heel Europa hebben gegeven, benadrukte de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Annemie Turtelboom, donderdag voor een vergadering met haar EU-collega's in Luxemburg. Een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering was uitgenodigd om tekst en uitleg te geven.

Turtelboom verlangde meer contacten tussen de EU en de VS: ,,In de strijd tegen terroristen moeten we samenwerken.'' De informatie over mogelijke terreuraanslagen wordt uur na uur geëvalueerd, aldus de minister. Maar er is vooralsnog geen reden het dreigingsniveau te verhogen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.