Home

Achtergrond 182 x bekeken

E Kwadraat wil afgewezen SDE-initiatieven bundelen

Adviesbureau E Kwadraat wil een vuist maken tegen de huidige werkwijze van de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE).

Door gebrek aan budget worden veel aanvragen afgewezen. Het adviesbureau roept ondernemers op die dit jaar bij de SDE-beschikkingen zijn afgewezen door Agentschap NL. Met het verzamelen van gegevens van afgewezen projecten voor de SDE-regeling wil E Kwadraat politici wijzen op de huidige werkwijze. "We moeten ervoor zorgen dat een onrechtvaardige loting wordt afgezworen", aldus de initiatiefnemers.

E Kwadraat ervaart dat door de huidige aanpak veel projectideeën voor duurzame energie worden vertraagd of stuklopen. "Duurzame energiedoelstellingen worden op deze manier niet gehaald en het ondernemerschap in de sector wordt tegengewerkt", aldus E Kwadraat. De actie van E Kwadraat wordt gesteund door de biogas branche organisatie BBO.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.