Home

Achtergrond 169 x bekeken

Duitsland keurt handelsvoorstel VS af

Duitsland ziet niets in het Amerikaanse plan om landen te verplichten hun handelsoverschotten of -tekorten te beperken.

Dat liet de Duitse minister van Economische Zaken Rainer Brüderle vrijdag blijken op de G20-top in Zuid-Korea. Hij reageerde op een plan van de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner. Die zou de landen van de G20 hebben voorgesteld handelsoverschotten en -tekorten te beperken tot maximaal 4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Daarmee wil hij grote onevenwichtigheden in de internationale economie voorkomen.

"We moeten niet terugvallen in planmatig economisch denken'', stelde Brüderle. "We moeten de marktprocessen versterken.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.