Home

Achtergrond 885 x bekeken 38 reacties

'Dierenmishandeling moet strenger bestraft'

Bijna drie op de vijf Nederlandse kinderen vindt dat de regering mensen die dieren mishandelen strenger moet straffen.

Driekwart van de kinderen wil dat de politiek beter zijn best doet om zielige dieren te helpen. En 86 procent vindt dat er alleen nog maar vlees mag worden verkocht van dieren die gegarandeerd een goed leven hebben gehad.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Dierenbescherming vandag heeft aangeboden aan de Tweede Kamer. De organisatie deed dit in het kader van Vergeten Dierendag. Op 5 oktober, de dag na Dierendag, wordt aandacht gevraagd voor mishandelde, misbruikte en illegaal geïmporteerde viervoeters.

Volgens het rapport wil driekwart van de Nederlandse jeugd dat jagen wordt verboden. Van 84 procent moeten ook proeven op dieren worden afgeschaft. Een flinke meerderheid van de ondervraagde scholieren vindt dat bekende Nederlanders als koningin Beatrix, prinses Máxima of Jan Smit zich hier in het openbaar voor moeten uitspreken en inzetten.

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Qrius onder 505 Nederlandse kinderen in groep 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Het aanbieden van het onderzoek gebeurde na een bonte optocht van als dieren verklede kinderen door de Haagse binnenstad.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe dank voor de tip. Ik heb gespoeld met Vinaigre superbe van het goede wijnazijnjaar 1974 en daar een bescheiden restje Chablis 1963 en een drupje Gewuertzstraminer 1985 doorheen gemengd. V o o r t r e f f e l i j k! Veel béter dan linksgedraaide watergruwel van Friesland Campina! Maar ik ben natuurlijk absoluut geen voorstander van dierenextremisten en heb er groot bezwaar tegen dat de AIVD alle dierenliefhebbers over één kam scheert en op die manier criminaliseert. Nou ja: dat zal dankzij de gedoogsteun van de PVV ook grondig gaan veranderen! Vraagtekenplaatser, ga maar even heel gauw in het otterforum kijken, want daar zet ik een literaire touch om de humbug van jou en jagertje te neutraliseren. Ik hoop dat jullie kennis van de Engelse taal toereikend is om het te begrijpen. Anti Jacht, ik vond jouw opmerkingen aan het adres van Koetje Boe ook niet kunnen hoor. Van de andere kant bezien heb ik wél bij het Fries Stamboek aangemeld dat er in het noordoosten van die provincie een Koe met een buks rondloopt. Als dat zo is dan dient dat dier opnieuw geschetst te worden. Want het exterieur moet volledig kloppen!

 • no-profile-image

  koetje

  Nou ik vond die reactie van Anti Jacht eigenlijk best komisch,ik heb niet om verwijdering gevraagd,dan zie ik ze wel veel erger langs komen hierzo.Dus ga nu niet vals beschuldigen Anti Jacht,misschien vonden ze het bij de redactie iets te 18+?

 • no-profile-image

  koetje

  Nog meer humor,het lijkt de geinlijn wel.Ik heb trouwens de vliegbasis Leeuwarden gevraagd om uit te zien naar een stier in een zweefvliegtuig,moet toch een uitzonderlijk gezicht zijn.Peer Mancini als co-piloot.Herkauwer met een dikke sigaar in de mond al speechend naar de grondtroepen:
  We shall fight in the air,we shall fight at the sea,..............and we will NEVER
  surrender.

 • no-profile-image

  anti

  Ik heb in een ander forum al uitgelegd aan die ??? ??? hoe het zat. Ja, ??? ??? snapt die humor niet. Is grgrgrgiste-lijk opgeveod naar alle waarschijnlijkheid en dan doe je alleen op zondagmiddag achter gesloten gordijnen in een zwart pak. Maar ??? ??? mag misschein nog naar het klooster, daar willen ze zoiets nog wel, nu iedereen toch wegloopt. In de naam van de ??? ...............ge verder en kleur de plaatjes.
  Koetje Boe is een heel andere, die zwaait tenminste nog met zijn buks en geeft dat toe. Hij dacht dat mijn buks versleten was en daarom nodigde ik zijn vrouw en dochter uit om te bevestigen dat alles nog prima werkt en ze in een klein half uurtje beiden weer "moe maar voldaan" buiten te staan.

 • no-profile-image

  koetje

  Nou niet zo lelijk doen tegen ??? Anti Jacht,
  hij bedoelde het goed,ik heb helemaal geen dochter trouwens.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Anti, atheisten geloven alleen maar in Wodan, Thor, Sint Hubertus en Diana! Dat volk spoort niet en zou feitelijk zwetend ziek gemaakt en ontweid moeten worden. Raar verhaal trouwens over die jagende Koffeman. Is dat wel zijn ware naam, want Nico Koffeman is de 7e dagsgoeroe van de PvdD. Die gelooft niet in Wodan cum suis, maar ziet ze gewoon vliegen! Anyway: uit mijn undercoveronderzoek onder jagers blijkt dat minstens 98% op jaarbasis meerdere katten afknalt, klemt of vergiftigd. Zet dat eens uit tegen het door de KNJV opgegeven aantal jagende leden en je weet meteen waar op jaarbasis die 200.000 vermiste lievelingsdieren van onze kleuters, peuters, pubers en volwassenen gebleven zijn! Dit zou maar zo eens op een landsbrede Bijltjesdag kunnen gaan uitdraaien! Jagers? Hit them up, move them out!

 • no-profile-image

  Bert

  Uit onderzoek is gebleken dan 70 procent van de ondervraagde kinderen dat ze best iets meer zakgeld zouden willen hebben. 45 procent hiervan zou dit uitgeven aan snoep, 5 procent kocht liever een pakje sigaretten.
  Bij de ouders vond 98 procent dat dit toch niet zo'n goed idee was.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat is zeker dierenmishandeling Gert. Ik moet voor mijn werk nogal eens in de Randstad zijn en schrik me daar vaak rot van de volgevreten mormels op vier poten, die door kogelronde baasjes en bazinnetjes kort aangelijnd worden uitgelaten of van de al even vette balkonpoezen die tien hoog achter hun leven moeten slijten. Maar niet alleen in de stad, ook in dorpen op het platteland neemt de vervetting van dier en mens zorgwekkende vormen aan. Al die dieren en hun liefhebbende eigenaren zouden dus feitelijk op water en brood gezet moeten worden. Mooie klus voor premier Rutte!

 • no-profile-image

  aviko'os

  waarschijnlijk is ook een duidelijke meerderheid voor vaker frietjes ipv spruitjes.
  Laat iedereen doen waar hij zichzelf lekker bij voeld en niet met met alles en iedereen willen bemoeien of een mening er over moeten te spuien.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Koetje Boe begin jij nu ook al ongenuanceerd te polariseren? Er zijn in dit land méér dan een miljoen mensen lid/donateur van de Dierenbescherming en nog veel méér landgenoten steunen een of meer van de andere Wetsconforme dieren- of dierenrechten organisaties. Waarvan velen ook geld ontvangen van landelijke goede doelenloterijen. Spoel dus snel je virtuele mond met linksgedraaide karnemelk. Nét als die raaskallende vraagtekenzetter! Als jullie iets tegen kritische maatschappelijke organisaties hebben dan kun je béter naar Noord Korea emigreren! En dat geldt feitelijk ook voor ambtenaren van de AIVD. Want indoctinatrieve activiteiten door hobbyjagers onder minderjarigen tijdens wettelijke schooltijden, louter en alleen met het doel om die kinderen valselijke voorstellingen van zaken op te dringen: DAT is pas terreur! En als de AIVD aanwijzingen of bewijzen heeft van illegale praktijken van de door haar met naam genoemde dierenrechtenorganisaties, dan moet zij daarvan aangifte doen bij het OM. Zo zijn de regels, zo is het spel en zo behoord het in een waarchtige rechtstaat gespeeld te worden. Door schoolbesturen te waarschuwen voor 'dierenrechtenorganisaties' criminaliseert de AIVD indirect miljoenen brave burgers. En dat is schandelijk!

 • no-profile-image

  ??

  Jan net als die linkse natuurvriendjes. Zou me kinderen niet graag te maken laten hebben met de vriendjes van Volkert of Sjoerd.

 • no-profile-image

  exact

  Herkauwer, het valt wel mee hoor, dat criminaliseren van dierenrechtenorganisaties door het AIVD. Jij bent denk ik de enige die dat zo voelt gezien je reacties. En ?? heeft gewoon een punt als hij zegt dat mensen meedoen om kans te maken op veel geld en daar geen enkel ander motief voor hebben. Zou een leuke enquete zijn, trouwens: Als u meedoet aan de goede doelenloterijen, kunt u 5 organisaties noemen waar de opbrengsten naar toe gaan? Ik denk dat het toen stil werd in Nederland...

 • no-profile-image

  koos

  de jeugd heeft de toekomst!!!

 • no-profile-image

  gert

  Veel honden en katten zijn te dik las ik,dat is ook dierenmishandeling

 • no-profile-image

  ??

  Het is net hoe je de vraagstelling stelt.

  Vraag aan Jeugd: vind jij dat de proefen op dieren moet stoppen, deze dieren hebben erg slecht, kunnen dood gaan, verlamd, pijn hebben.
  Antwoord: Tuurlijk verbieden.
  Vraag aan Jeugd andere manier: vind jij dat dierproefen moeten verboden worden,desondanks er misschien oplossing voor kanker,aids, ms etc kan worden gevonden.
  Antwoord: Twijfel waarschijnlijk
  Niet dat ik voor of tegen ben, maar aan zo nieuwsbericht hecht ik weinig waarde dan, hoe is het onderzocht.

 • no-profile-image

  anti

  Ook de jacht valt onder ernstige dierenmishandeling. Dieren worden hierbij vaak ernstig verminkt, men kan ze vaak niet meer vinden en deze dieren sterven een ellendige dood. Jagers horen dan ook bestempeld te worden als misdadige dieren mishandelaars. De PVV en andere linkse partijen, zij hebben nu een meerderheid en het CDA in hun macht. Aan hen een oproep: verbied per omgaande de jacht in ons land en bespaar honderdduizenden dieren een ellendige dood.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Klopt helemaal Koos. Maar dan motten die vuile jagers met hun kloteleugens wel van de basisschooljeugd afblijven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dat zit er aan te komen Anti Jacht. Bijkans alle kamerleden van de PVV hebben een heel groot en zeer warm hart voor dieren en inderdaad: zij hebben CDA en VVD volledig in hun macht. Een prachtkans voor de oppositie om korte metten te maken met het jagend grofvuil der natie. Prachtig trouwens dat 75% van de schoolgaande jeugd niks van jacht moet hebben. Maar het zijn er toch nog te weinig en dat zal wel aan de kindermisbruikende jagersindoctrinatie op basisscholen liggen. We gaan de PVV vragen om de kamer op te dragen om daar een diepgravend onderzoek naar in te stellen. Fluitje van een cent want CDA en VVD steunen zo'n verzoek graag. Want anders vallen ze om! Ik heb nog een dierendagnieuwtje voor je. Met onze veldteams gaan we vanaf nu in heel Nederland de jagers grondig in het oog houden. Vanuit de lucht! Per geluidloze zweefkist. We hebben nu al basispunten op Eijerland Texel, de Kooi, Eelde, Terlet, Hilversum, Emmerich, Malden en de Piet bij Wolphaartsdijk. Maar jagers mogen het niet weten hoor, dus niet verder vertellen! Want het mooie is dat van bovenaf alles in stilte kan worden vastgelegd en dan met gps-positie kan worden aangemeld bij de politie. We zullen n's zien of die 500 dierendienders niet super gaan scoren!

 • no-profile-image

  anti

  Ondanks dat de redactie mij wiste om mijn buks, blijft het feit dat koetje boe vindt dat jagers dieren mogen blijven verminken en afknallen. Hij vindt het blijkbaar normaal, als er schade is die ook anders kan worden opgelost, dat deze geesteszieke lieden al schietend en executerend vrij rond kunnen lopen. Dit kan niet meer en ik roep dan ook iedereen op om op 15 oktober provocerend en minachtend op te treden tegen dit grofvuil der maatschappij. Natuurvrienden verenigt U.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Een Anti Jacht uit Brabant, die bood zichzelf aan, om voor een enkel nummer, Koetjeboe's stal in te gaan, hij trof daar toen Us Mem, de billen half bloot, we zagen hem vertrekken, snel met de avondboot!
  De dochter van ons Koetje, hoefde geen gortdroog shot, zij smeet dus al bij voorbaat, haar hemelpoort op slot, de schipper van de Schierboot, die voelde het villijn, dropte Anti op Engelsmansplaat dan, samen met één konijn! Maar na verloop van tijden, men weet hoe zoiets werkt, hadden Anti en zijn Bunny, hun nakroost niet beperkt, er kwamen toen alras, tien jagers van de wal, en wéér vluchtte dus Anti, ditmaal voor het geknal! Dwars door het wassend water, van het breed Zoutkamperlaag, en of hij het ging halen, was helemaal geen vraag, want hij was ingeplot, op Koetjeboe's bedstee, dat werd geen rustig nachtje, 't ging allerminst gedwee! Want onze Koetje's dame, die zag een beetje scheel, wat moest ze met zo'n Anti, ginds uit de verre Peel, maar toch liet zij hem komen, in 't duister opklapbed, daarna begon het dromen, van échte afterpret!

 • no-profile-image

  anti

  Ja herkauwer, die ???? hebben we. Hij is ook nog atheist, dat heeft toch ook iets met jacht te maken of niet soms?? Heb het woord wel eens gehoord op de doodschieterscursus. koetje Boe begint ons steeds beter te begrijpen.
  Maar......by the way, lees eens in het Eindhovens Dagblad van vandaag (8 okt). Hoe ene Koffeman, van faunaeenheid Brabat reageert op het protest op het doodschieten van zgn verwilderde katten. Die reactie is werkelijk zo ongelooflijk dom, hoe infantiel en oerdom kan iemand zijn. Dit kan niet anders of hij is ingespoten met sterke instinctverwijderaar op de doodschieterscursus. In mijn ogen meent de man op een andere planeet te zijn. Helaas is dit niet waar en pakt ook deze executeur in de natuur volgende week zijn dubbelloops en knalt alles overhoop wat daar leeft. Ja, het grofvuil gaat weer beginnen. De mishandelaars der dieren kunnen weer ongestraft hun weg gaan.

 • no-profile-image

  anti

  Koetje Boe: ook geslaagd voor je doodschietersdiploma??? Richt je loop de goede kant op. Nog 9 nachtjes slapen en je kunt weer moordend, executerend en verminkend door de natuur stappen onder het mom van wildbeheer. Het is echter: beheer door schizofrene WILDEN.
  Dus de kliko in....Boeboeboeboeboe.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik hecht ook weinig waarde aan een dergelijk onderzoek om dezelfde redenen als ??,??. Ik vind het bovendien belangrijker om de pakkans van dierenmishandelaars te vergroten dan de straffen te verzwaren.

 • no-profile-image

  George

  Elke dag worden er miljoenen en miljoenen dieren in de bio-industrie ernstig mishandeld. Dus deze zieke figuren die die dieren dit aan doen moeten inderdaad heel streng bestraft worden. Maar het gajes zal het allemaal wel weer wegpraten.

 • no-profile-image

  koetje

  Het is een schande dat basisschool-directeuren dierenactivisten hun indoctrinerende praatjes laten vertellen aan onwetende kinderen. De kliko in met dat gespuis.

 • no-profile-image

  ??

  George kom toch niet die loze woorden die geen betekenis hebben.
  Noem voorbeelden, leg uit. En zoek dan de bron waarom iets gebeurd. Vaak zal je terug komen bij de consument die geen donders scheelt en alleen maar naar de prijs kijkt. En geloof mij maar dat de dieren het in Nederland het goed hebben,zoals in meesten van de West Europese landen. Ga eens even verder kijken naar het Oosten en kom terug en durf dan nog eens het zelde te zeggen.

 • no-profile-image

  ??

  @Herkauwer/Blaaskaak,

  Het geld van de lotterij kan je niet eens tellen, de mensen die daar aan meedoen intresseerd het geen ruk, die doen mee aan de kans van de miljoenen, niks anders.
  KOM EENS MET FEITEN; DAN DAT GEBLAAS VAN JOUW.

 • no-profile-image

  tijs

  Ik betwijfel de betouwbaarheid van dit onderzoek. Deze organisatie's en de natuurbelangen behartigers hebben een minder goede reputatie op dit terrein.

 • no-profile-image

  koetje

  Herkauwer,jij keurt het af dat jagers bij scholen langs gaan,prima kan ik mij indenken.Als ik hier schrijf dat ik het afkeur dat dierenactivisten bij scholen langs gaan,beticht jij mij van ongenuanceerd polariseren?De voorbeelden zijn hier op de fora ettelijke keren langs gekomen,blijkbaar heb jij last van selectieve dyslexie.
  Jij meet overduidelijk met twee maten,dus ga zelf je mond maar spoelen met azijn.En nee Anti-Jacht,ik ben geen jager,heb geen doodschietdiploma,ben ook geen grote fan maar ik keur het ook niet af om landbouwschade te bestijden.Ik heb wel een buks maar maar die gebruik ik voor andere dingen,maar die tijd heb jij gehad.

 • no-profile-image

  ??

  23 feiten die jij telt. Zie otter forum, daar word je ook even op de vingers getikt.
  Postcodelotterij is puur voor geld dat mensen mee doen. En denk dat veel donateurs lid worden "onder enige dwang" bij het aan de deur bellen, want het is zo zielig dus worden maar lid, maar het opzeggen is gigantische klus, dus blijft me maar lid. Denk dat het aantal leden wat echt actief er over nadenkt wel eens vies tegen kan vallen.
  Koetje boe, anti jacht ziet alles alleen zwart wit, dus ga de discussie maar niet aan.

 • no-profile-image

  anti

  Het is een schande dat basisschool-directeuren dit grofste vuil van de maatschappij, zijnde jagers, hun indoctrinerende praatjes laten vertellen aan onwetende kinderen. De kliko in met dat gespuis.

 • no-profile-image

  ??

  Herkauwertje, met de fouten die jij in Engels maakt, valt er weinig te snappen.
  Ik heb me best gedaan om er wat van te maken, heb zelfs me secretary het na laten lezen en die snapt het al niet.
  Dierenvrienden, ruim begrip voor sommige lieden hier.

 • no-profile-image

  ??

  @koetjeboe
  Ik heb verwijdering gevraagd, dat deze zogenaamde beschaafde mensen menen zover te moeten gaan.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Mijn laatste reactie telt 23 regels met Feiten. Slechts eentje daarvan gaat over de Goede Doelenloterijen, zielig leestekentje! Jij wéét helemaal niet waarom mensen aan zulke loterijen meedoen. Maar Ik weet wél, dat ze het zéker niet doen om de jacht in stand te houden!

 • no-profile-image

  ??

  A ik ben atheist, heb niks met geloven te doen, vind het eerder een last als ik het nieuws zo bekijk, maar dat is ieder zijn eigen zorg.
  Maar respect hebben bepaalde personen hier verre van niet mee gekregen in hun opvoeding of wel Anti Jacht, Herkauwer, etc

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ook Respect moet je doen, humorloze vraagtekenman! Anti Jacht is tenminste niet te beroerd om in zijn gepantsterde Groene Zeepkist helemaal uit de diepe Kempen naar het hoognoordelijke Fryslan te reizen om daar geheel belangeloos zijn geoliede geweer te presenteren. Dat is een zelden gezien toonbeeld van medemenselijke opoffering. Ook al vergreep hij zich per abuis aan buurvrouw en buurmeisje van Koetje Boe! Nota bene twee dames van resp 93 en 68 lentes! Hij moet dus hoognodig bij Pearl langs gaan! Beste Koetje Boe, ik rook niet, maar kan van bovenaf wél mooi heel Dongeradiel, Kollumerland en de Lauwersmar overzien. Als je wilt weten hoe wij werken dan moet je de film 'it's in the air' van George Formby maar eens bekijken. We lachen wat af tijdens onze zweefsurveillances. Vaak gaan Katja of Wipstaartje mee als co-piloot. Dat is onze Vliegende Zweefteefbrigade!

 • no-profile-image

  anti

  Jammer, reactie die waarheid is en was wederom geschrapt. Maar herkauwer het gaat hier om enen ERIK Koffeman. Wat hij al allemaal voor onzin en leugens de wereld in heeft geholpen. Onvoorstelbaar. Dus nogmaals eindhovens dagblad. artikele over verwilderde katten. Zijn denkbeelden zeggen genoeg, google hem maar eens.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het is weer fraai allemaal, Anti Jacht. Maar 1700 afgeschoten katten in de hele provincie N.Br is wel een heel laag getal. Ik zou er minstens een nul achter zetten. Bovendien is proefondervindelijk vastgesteld dat het gros van de 'zwerfkatten' helemaal geen zwerfkat is. Nogmaals; jagers moeten met hun klauwen van andermans dieren afblijven. En op de keeper beschouwd horen daar ook alle wilde dieren bij. Want die zijn van ons allemaal!

Laad alle reacties (34)

Of registreer je om te kunnen reageren.