Home

Achtergrond 151 x bekeken

Deutsche Bank duikt in het rood

Deutsche Bank, het grootste bankconcern van Duitsland, is in het derde kwartaal diep in de verliezen beland.

Het verlies hangt vooral samen met een eerder aangekondigde miljardenlast, gerelateerd aan de voorgenomen overname van Deutsche Postbank.

Daardoor kwam het nettoverlies uit op 1,2 miljard euro. Exclusief de eenmalige last van 2,3 miljard euro hield het bankconcern onderaan de streep een winst van 1,1 miljard euro over. In het derde kwartaal een jaar eerder behaalde Deutsche Bank nog een nettowinst van 1,4 miljard euro.

De totale baten kwamen in het derde kwartaal uit op 7,3 miljard euro. Deutsche Bank-topman Josef Ackermann is tevreden met de resultaten, ,,ondanks aanhoudende moeilijke macro-economische- en marktomstandigheden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.