Home

Achtergrond 162 x bekeken

Deskundigen eens met stellingen Wilders

De drie deskundigen die in de zaak tegen Geert Wilders bij de onderzoeksrechter zijn gehoord, scharen zich vrijwel geheel achter de uitlatingen waarvoor de PVV-leider momenteel wordt vervolgd.

De arabisten Hans Jansen en Simon Admiraal en de Syrisch-Amerikaanse psychiater Wafa Sultan waren de enige drie deskundigen die in opdracht van de rechtbank zijn gehoord. Wilders had om achttien getuigen en deskundigen gevraagd.


Jansen en Admiraal beaamden dat Nederland een ,,islamitisch missieland'' is. Overigens geldt dat voor alle niet-islamitische landen, aangezien volgens de islam de hele wereld van Allah is.


Jansen, die het proces in het paleis van justitie bijwoont, is het ermee eens dat een gematige islam niet bestaat. ,,Er is maar één islam. Er bestaan wel gematigde moslims'', aldus Jansen. Admiraal is het daarmee eens: volgens hem is de islam erop uit de wereld te veroveren. ,,Het is de bedoeling dat andere godsdiensten ondergeschikt worden aan de islam.''


Heel letterlijk genomen klopt volgens Admiraal ook Wilders' stelling dat de Koran aanzet tot haat en moord. Hij wijst bijvoorbeeld op de haatdragende verzen over joden. Ook is de Koran volgens hem gewelddadig, ,,want niet geweldloos''.


Overigens heeft Admiraal zich niet uitgelaten over de demografische ontwikkelingen die volgens Wilders te verwachten zijn door groei van het aantal moslims in Nederland. Dat geldt ook voor de uitspraak van Wilders dat de tsunami van een ons wezensvrreemde cultuur gestopt moet worden.


Psychiater Sultan heeft bij de rechter-commissaris gezegd dat alle uitlatingen van Wilders kloppen. Ze heeft de PVV'er een aantal keer ontmoet en ze ,,is trots op hem, omdat hij de waarheid durft te zeggen''. ,,Ik ontken niet dat ik een van de steunbetuigers van Wilders ben.'' Ze vindt verder de Koran erger dan Mein Kampf, omdat Mein Kampf een politiek boek is en de Koran een vermenging van politiek en religie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.