Home

Achtergrond 176 x bekeken

Dertig jaar cel voor parachutemoord België

In het Belgische Tongeren is de 26-jarige Els Clottemans donderdag veroordeeld tot dertig jaar cel voor de 'parachutemoord'.

De jury en de drie beroepsrechters waren daarmee iets milder dan het Openbaar Ministerie, dat levenslang had geëist. De jury verklaarde Clottemans woensdag schuldig aan moord op haar vriendin en liefdesrivale Els Van Doren in 2006. Els van Doren stortte toen te pletter tijdens een parachutesprong. Clottemans had volgens de jury de parachute vooraf onklaar gemaakt. Beide vrouwen hadden een relatie met dezelfde man, de Eindhovenaar Marcel Somers.

Harde bewijzen tegen Clottemans waren er niet, maar ze had het motief en de gelegenheid. Volgens psychiaters lijdt ze aan een persoonlijkheidsstoornis. Clottemans zelf bleef tot de laatste procesdag volhouden dat ze onschuldig is.

De voorzitter van het assisenhof in Tongeren zei donderdag dat er geen sprake was van verzachtende omstandigheden voor Clottemans. Door haar persoonlijkheid kan de veroordeelde volgens hem een gevaar voor de maatschappij blijven vormen. Toch is bij het bepalen van de strafmaat rekening gehouden met haar labiele persoonlijkheid.

Clottemans kan niet in beroep tegen het vonnis. Wel kan ze in cassatie gaan wegens eventuele procedurefouten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.