Home

Achtergrond 546 x bekeken

De Workshops

Workshop CRV: Geld verdienen met vruchtbaarheid

Workshop door Peter Vercauteren, Hoofd KI & ET Vlaanderen
Vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsmanagment is één van de grootste uitdagingen op steeds groter wordende bedrijven. Oplopende tussenkalftijd en afnemende non-return-cijfers zijn kengetallen die meer en meer aan belang winnen. Rendement, zorgen voor voldoende vaarskalveren voor veevervanging, een korte tussenkalftijd en arbeidsverdeling en -inzet zullen tijdens deze workshop de revue passeren. Maar ook willen we in discussie met u over de vraag hoe de vruchtbaarheid te verbeteren. Tochtdetectie, bijvoorbeeld, vraagt veel aandacht en arbeid; we zullen ingaan op technische hulpmiddelen die u als veehouder daarbij kunnen ondersteunen. Met een goede vruchtbaarheid is gewoon geld te verdienen.

Workshop LELY: Wat bepaalt het succes op grote robotbedrijven?

Workshop door Mike Kuiperij, Senior Consultant Farm Management, Lely West NV
Het succes en functioneren van een bedrijf met meerdere melkrobots is afhankelijk van verschillende (succes)factoren. In deze workshop worden de volgende onderwerpen uitgebreid besproken en bediscussieerd:
- Opzet bedrijven met drie tot acht robots. Indeling stal, logistiek en groepsstrategie.
- Preventief koe- en robotmanagement. Hierbij gaat het vooral om uiergezondheid, klauwgezondheid, voeding en robotonderhoud.
- Data management: hoe kan ik snel zien welke dieren ik aandacht moet geven?
- Gestructureerd werken via werkprotocollen of schema's.

Workshop GIBO GROEP: Betekenis belastingplan 2011

Workshop door mr. Sylvester Schenk FB, directeur Fiscale en Juridische Zaken GIBO Groep
Een luchtige lezing over belastingen met nuttige tips en trucs. Wat betekent het Belastingplan 2011 voor u als melkveehouder? Tijdens deze workshop krijgt u ook een doorkijkje in de fiscale plannen van het regeerakkoord. Tot slot ontvangt u, traditiegetrouw, onze fiscale eindejaarstips.

Workshop GIBO GROEP: Natura 2000. De mogelijkheden op een rij

Workshop door Bert Lowijs, agrarisch adviseur bij GIBO Groep
Door Natura 2000 stagneert de bedrijfsontwikkeling voor de melkveehouderij in bepaalde gebieden. Maar er zijn altijd kansen om te blijven groeien en/ of ontwikkelen. Tijdens de workshop komen, aan de hand van de wet- en regelgeving, praktische mogelijkheden aan bod.

Workshop CEHAVE LANDBOUWBELANG: Makkelijk meer koeien voeren

Workshop door Cees Oomen en Harry Sloetjes , specialisten grote bedrijven Cehave Landbouwbelang
Bij groeiende bedrijfsomvang wordt de factor arbeid steeds belangrijker. Hierbij zoekt u naar de optimale arbeidsefficiëntie op uw bedrijf. Voorop staat gemakkelijk werken zonder problemen. In de workshop wordt ingegaan op de vraag hoe groeiende koppels koeien gemakkelijk en beter zijn voeren. Voer ik een koe in een groot koppel exact hetzelfde als de rest of daag ik haar op een makkelijke manier toch uit op haar individueel vermogen? Door het TMR-systeem tegen Dynamisch Voeren af te zetten, bepaalt u uw voorkeur. Verder bent u gebaat bij een probleemloze koe, zowel rond het afkalven als gedurende de hele daaropvolgende lactatie. Met het Total Dry-concept van Cehave Landbouwbelang krijgt u dit op een gemakkelijk en snelle wijze voor elkaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.